Aquesta cita ens brinda l'oportunitat de poder conèixer-nos i orientar-te sobre el tipus de teràpia que més s'adapti al teu cas en particular.
Respondré encantada a tots els teus dubtes.

Només has de triar el dia, l’hora i clicar a confirmar. M’arribarà una notificació i rebràs l’enllaç per a la videotrucada. De totes maneres, si sorgeix qualsevol problema, em posaré en contacte amb tu. Ja sigui per correu electrónic o per telèfon. A més, pots contactar amb mi mitjançant el formulari de contacte.

Dubtes Freqüents abans d'anar a Teràpia

Si davant d'una situació complicada tens la sensació d'haver-te quedat sense recursos, i això et comença a generar sensacions d'ansietat, angoixa,tristeza, miedo, insomnio, etc. Debería ser suficiente motivo para acudir a un profesional de la salud.

Tot i que no podem parlar en concret de números de sessions, sí que et puc dir que per norma general, si són temes puntuals, com ara la presa de decisions en poques sessions sol resoldre's.En canvi, altres poden ser problemàtiques que requereixin un nombre més gran de sessions de teràpia.El nombre de sessions dependrà sempre de diversos factors com són: el tipus de problema, si n'hi ha més d'un, el temps que es manté, la confiança en el canvi, la capacitat d'introspecció i sobretot la implicació de la persona durant la teràpia.

La teràpia consisteix a compartir amb el psicòleg pors, dubtes, angoixes, en un espai segur i confidencial, on no se't jutja.
Durant les primeres sessions es va elaborant l'avaluació de la dificultat o el problema concret i la seva causa, per poder anar marcant al costat del pacient els objectius terapèutics, mitjançant un pla terapèutic adaptat a cada cas en particular.

En qualsevol moment del procés, podeu sol·licitar el canvi de professional. De fet, la majoria de psicòlegs tenen la seva pròpia xarxa de professionals per derivar-ne els casos pel motiu que sigui.
La teràpia és una relació, i per això és molt important que et sentis còmode i en confiança en aquesta relació, sense aliança no hi pot haver teràpia, perquè en depenen els resultats que tu puguis assolir.

Amb freqüència, psicòleg i psiquiatre fan un treball conjunt, de manera que el primer s'encarrega del tractament psicològic i el segon del farmacològic.
El psicòleg és un professional de la conducta humana que mitjançant el diàleg i la reestructuració cognitiva, va fent una avaluació, diagnòstic, intervenció i el tractament sobre els teus pensaments, emocions i conductes, per ajudar-te en el teu procés de recuperació.
Un psiquiatre és un metge de la salut mental que s'encarrega de receptar els fàrmacs per ajudar i facilitar la recuperació de la salut durant el procés terapèutic.
Però és molt important acompanyar sempre la medicació amb sessions de teràpia per resoldre el problema, si no és molt probable que tot i que la simptomatologia sigui més lleu amb l'ajuda de la medicació, el problema persisteixi, i amb això el malestar de la persona que ho pateix.

Sempre dependrà de la interferència del problema a la teva vida. Al principi se solen fixar les sessions setmanals i després de dues o tres, es decideix si convé que siguin, setmanals o quinzenals.
De mica en mica durant el procés, les sessions van espaiant-se i adaptant-se a les necessitats i el ritme de cada persona segons les seves millores.